Version française

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een van de groenste hoofdsteden van Europa. Het telt een indrukwekkend aantal parken en groene ruimten, zowel privé als openbaar. Sommige worden druk bezocht worden en andere zijn minder bekend zijn omdat ze aan de blik van de voorbijgangers onttrokken zijn.

Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis en bijzonderheden. We vinden er vele bijzondere boomsoorten en opmerkelijke bomen en ze zijn een toevluchtsoord voor de fauna. Ze zijn door landschapsarchitecten ingericht of half-natuurlijk gelaten, verfraaid met rocailles en beeldhouwwerken. De groene ruimten maken deel uit van de stad en van het leven van onze medeburgers, die er hun toevlucht zoeken voor spel en ontspanning of om gewoon weg te dromen…

Opmerkelijk is dat de natuur ook aanwezig is op de gevels van de stad. Bloemen, planten en dieren zijn veelvoorkomende thema's in sgraffiti, aardewerk of glas-in-loodramen. Het volstaat om omhoog te kijken en er aandacht voor te hebben om te zien hoezeer dit groene thema in onze hoofdstad aanwezig is.

Op maandag 18 september 2017, de dag na de Open Monumentendagen, die dit jaar in het teken staan van de natuur in de stad, kunt u dit groene Brussel ontdekken door middel van tal van activiteiten (speurtochten, fiets- of bustochten enz.) die gratis aan de Brusselse scholen worden aangeboden.

Veel bezoekplezier!

Thierry Wauters
Directeur

Wenst u meer te weten